Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/navagrah/public_html/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 258
Ayurveda – Navagraha

Ayurveda geneeswijze

Ayurveda is de Indiase natuurgeneeswijze, die al eeuwenlang wordt toegepast.

En ze heeft nog niets aan zeggingskracht ingeboet. Ayurveda geeft in de huidige tijd effectieve oplossingen in onze zoektocht naar rust en balans in ons bestaan. Oosterse antieke wijsheid als een remedie tegen de effecten van onze gejaagde Westerse leefstijl.

Ayurveda is staat niet op zichzelf. Zij komt voort uit de Veda’s (zeer oude literaire bronnen). Hierop is ook Yoga, Vastu shastra (architectuur) en Jyotish (astrologie) gebaseerd. In de oudheid hebben Zieners hun inzichten verkregen uit praktische en filosofische observaties en intuïtieve meditaties.

Hun bevindingen en theorieën zijn gedurende eeuwen toegepast en in de praktijk bewezen.

De Ayurvedische geneeswijze wordt sinds 1977 door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkend als een wetenschappelijk onderbouwd geneeskundig systeem.

 

Holistisch

Ayurveda is een holistische geneeswijze. Zij beschouwt de mens als een microkosmos, die niet los staat van de (macro)kosmos.

Lichaam, geest en ziel zijn één en onlosmakelijk verbonden met de universele materie en het bewustzijn. Het principe van “zo boven zo beneden” geldt.

Het doel van Ayurveda is de mens gezond te houden of te maken. Deze wetenschap is erop gericht om gezondheid, geluk en creatieve groei van de mens te bevorderen. De mens die inzicht heeft in het systeem van de Ayurveda heeft het vermogen om zichzelf te genezen.

Ware gezondheid wordt in het Sanskriet aangeduid met Svastha; dit betekent “staan in je ware zelf”.

 

Leefstijl en voeding

Volgens de Ayurveda ontstaat 80% van de ziekten in ons maagdarmkanaal.

Als onze spijsvertering wordt verstoord, raakt ook de innerlijke balans tussen de energetische principes verstoord.

Dit zijn de drie constituties of doshas: Vata, Pitta en Kapha. De beste preventie is het volgen van een passende leefstijl en juiste voedingspatroon. Want leefstijl en voeding zijn volgens Ayurveda de pijlers van een evenwichtige gezondheid.
Dit zijn geen algemeen opgestelde richtlijnen als in de westerse benadering, waar de behandeling zich richt op de kwaal en niet op de mens. Ayurveda kent een holistische aanpak gericht op de unieke persoon. Dit maakt deze geneeswijze zeer krachtig en zij kan goede resultaten bereiken.


Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/navagrah/public_html/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/navagrah/public_html/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13